Вівторок, 19 Березня, 2024

Тернопільські школярі харчуватимуться за зірковими рецептами

У школах міста може кардинально змінитися концепція харчування школярів. Один з переможців популярного шоу «Мастер-шеф» Євген Клопотенко створив збірку рецептів під назвою «Нове шкільне харчування».

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на сторінку в соціальній мережі Євгена Клопотенко.

Тернопільські шкільні їдальні зможуть готувати страви за новими рецептами.  Збірник, у якому є 110 рецептів різноманітних страв, доступний для безкоштовного завантаження в мережі.

За словами Євгена Клопотенко, за допомогою свого проекту він прагне навчити дітей їсти смачно та різноманітно.

«Серед страв є картопляний гратен, мусака, болоньєзе, ньокі, полента, бігос, фалафель, цибулевий конфітюр, ягідний соус та ще багато іншого. Це їжа, яка вчить мислити ширше та по-іншому», – зазначив повар.

Біля кожного рецепту є додаткові примітки від автора, де він розповідає поради з свого особистого досвіду. Позитивним моментом проекту є те, що ціни на шкільні обіди залишаться незмінними. Та й за технікою виконання нові страви є не складнішими, ніж старі. Усі рецепти є затвердженими та мають дозвіл на використання за призначенням.

Окрім цього, в збірнику є і українські національні страви, щоб дитина змалку звикала до української кухні.

Нагадаємо, з 1 січня зросла вартість обідів у школах та дитсадках Тернопільщини. В загальному ціна за обід коливається від 6 до 17 гривень. Зокрема, в Кременці обід для школяра вартує 17 гривень. В той час як у сільських населених пунктах ціна обіду складає 7-8 гривень.

Користувачі у соціальних мережах зазначають, що ціни є досить невисокими. Адже, щоб повноцінно харчуватися сім’ї, яка проживає у місті, необхідно близько двох тисяч гривень.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.