Субота, 27 Квітня, 2024

Не тільки для салатів: що ще приготувати з оливковою олією

Оливкова олія – це не просто джерело корисних насичених жирних кислот, комплексу вітамінів та мікроелементів. Це продукт із відмінним смаком, що робить його популярним у кулінарії. Оливкова олія зміцнить здоров’я та урізноманітнить раціон. Його застосування не обмежується виготовленням заправок для салатів. Пропонуємо добірку ідей, як ще можна використати на кухні цей чудовий продукт.

Ароматні бутерброди

Спробуйте замінити стандартні майонез і вершкове масло на смачну оливкову. Тости, канапе, грінки чи сендвічі набудуть нового смаку. Закуски стануть свіжішими та пікантнішими, якщо купити оливкову олію Extra Virgin та збризкати нею хліб. Підсушіть скибочки, натріть часником, покладіть зверху кружечки помідорів, листя салату, сир чи шматочки запеченого солодкого перцю.

Перші страви

Це традиційний продукт для приготування насичених густих супів з гарбуза, коренеплодів, грибів і броколі. Прекрасна альтернатива стравам на бульйонах. Можна обсмажувати на олії овочі для супів-пюре або збризкати їм готову порцію. А ще його додають у холодні літні страви;

  1. гаспачо;
  2. сальморехо;
  3. таратор.

Це корисний та поживний продукт, який збільшить калорійність не на шкоду фігурі.

Приготування маринадів

Олія оливи розм’якшує тверді волокна стейків. Для приготування маринаду додайте чебрець, часник, чорний перець, сіль та інші улюблені приправи, а потім обмастіть шматки м’яса. Також у маслі можна зберігати в’ялені помідори, фету та тофу. Для збагачення смаку покладіть подрібнені орегано, базилік чи м’яту. Жир проникає у продукти та консервує їх, продовжуючи термін придатності.

Кондитерські вироби

Оливкова олія незамінна для випікання. Воно надає тесту еластичність, із заготовками легше працювати. Випічка виходить пористою, хрумкою та ароматною. Жителі Середземномор’я активно використовують олію для:

  1. хліба (чіабатти та фокаччі);
  2. піци;
  3. солодких маффінів;
  4. печива біскотті;
  5. бісквітів.

Така випічка довго не черствіє. Для кондитерських виробів вибирайте на Маудау олію з м’яким фруктовим смаком, тому що інтенсивна може гірчити. Горіхові нотки нададуть десерту оригінальності.

Вегетаріанський паштет

За основу беруть квасолю, нут чи горох. Бобові замочують, відварюють до готовності та подрібнюють до стану пюре. Додають оливкову олію, свіжий часник, зелень (петрушку, кінзу, базилік), а також цедру лимона та оцет. Суміш солять, перчать і ще раз ретельно подрібнюють. За бажанням можна використовувати інші приправи, комбінувати з різними продуктами, наприклад, авокадо та сиром, а також домагатися потрібної консистенції. Паштет намазують на хліб або макають у нього часточки печеної картоплі, свіжого перцю, крекери. Соус підійде для наповнення коржів. Оливкова олія – продукт, який необхідний на кухні. Його застосування урізноманітнить ваші гастрономічні звички та принесе користь.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.