Неділя, 28 Квітня, 2024

У Тернополі з'явився новий пам'ятник

Біля Тернопільської міської лікарні встановили пам’ятник на честь покровителя хворих та захисника від епідемій Святого Роха. Повідомляє «Ternopil.future».

Монумент знаходиться навпроти входу в інфекційне відділення міської лікарні. Під час офіційного відкриття пам’ятника мер Тернополя Сергій Надал зазначив, що в інфекційному відділенні проходять лікування хворі з усієї області, тому  пам’ятник Святому Роху є досить символічним.

Сам пам’ятник являє собою постать святого в довгому плащі, на нозі якого є рана. Біля ніг Святого Роха лежить собака. 
Варто додати, що в Тернопільський області це не перший пам’ятник присвячений святому. На сьогодні монументи збереглися в Залізцях та селі Кобзарівка.

Святий Рох жив у 13 столітті в Франції. Наразі про нього збереглося досить мало фактів. Однак, відомо, що він був цілителем: вмів лікувати чуму. Існує  легенда, що одного дня цілитель опинився в італійському містечку П’яченці, де заразився небезпечною хворобою. Святий Рох сховався в лісі, де зумів виздоровіти і вилікувати усіх хворих жителів міста. За переказами, поки святий хворів весь час йому приносив їжу собаку. Саме тому монументи на його честь часто зображують з вірним другом.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.