Вівторок, 15 Жовтня, 2024

Як вибрати між блендером і міксером

Для обробки продуктів використовуються як блендер, так і міксер. Однак прилади мають між собою певні відмінності у функціональних можливостях. Пропонуємо дізнатися, як можуть допомогти у приготуванні їжі ці кухонні прилади, і який з них краще придбати для побуту.

Що в господарстві потрібніше: блендер чи міксер

Тим, хто проводить багато часу на кухні, можуть знадобитися обидва пристрої. Тому, хто готує нечасто, під час покупки варто дотримуватися власних уподобань щодо страв:

  • Якщо ви любите поласувати тортиками, кексами, пиріжками, кращим вибором стане міксер. Він допоможе у замішуванні тіста, приготуванні крему.
  • Ведете здоровий спосіб життя, дотримуєтеся правильного харчування? Балувати себе щодня смузі, фруктовими пюре та іншими корисними стравами дозволить блендер.
  • Полюбляєте каву з густою молочною пінкою, різноманітні коктейлі? Міксер змішає в смачний напій будь-які інгредієнти.
  • Разом з вами проживає малюк? Він буде у захваті від фруктових і овочевих пюре, які ви готуватимете, використовуючи блендер.
  • Соковиті котлетки, пельмені, чебуреки – улюблені страви родини? Поки ви замісите тісто, блендер впорається із приготування фаршу.

Але однозначно сказати, що краще купити, зможете лише ви.

Які особливості має блендер

Сталеві ножі, що обертаються, є головним робочим елементом цих пристроїв для кухні. Завдяки ним можна подрібнити фрукти, овочі, м’ясні та рибні продукти. Гострі леза впораються навіть з горіхами, допоможуть наколоти лід.

Бледнедри бувають занурювальними та стаціонарними. Перших достатньо для обробки маленьких порцій продуктів, тоді як більш громіздкі пристрої з чашею потрібні для великих обсягів їжі.

Чим цікавий міксер

Пристрої також поділяють на ручні й стаціонарні моделі. Перші – більш доступні в ціні. Другі – зручніші у використанні, економлять час.

Обидва варіанти техніки оснащуються металевими віночками, призначеними для змішування в однорідну масу й наповнення киснем рідких та сипучих інгредієнтів. З їх використанням можна приготувати крем, коктейль, соус. Додаткові насадки-гаки допоможуть змішати інгредієнти, замісити помірно густе тісто.

Чим відрізняється техніка між собою

Відмінність між приладами полягає не тільки у способі обробки, але й у консистенції продуктів, з якими вони здатні впоратися. Блендеру під силу подрібнення твердих інгредієнтів. З ним ви нашаткуєте овочі на салат, перемелете фрукти на пюре для приготування повидла, м’ясо для фаршу, подрібните горіхи. У той же час навіть потужний міксер збиває виключно рідкі та м’які продукти. Від показника залежить лише якість та швидкість виконання завдання.

Сьогодні можна придбати також комбіновані прилади. Так, деякі ручні блендери мають насадку-віночок для збивання рідких продуктів. А якщо це – стаціонарний багатофункціональний комбайн, він не лише подрібнить і змішає продукти, але й нашаткує овочі, вичавить сік, перемеле каву, крупи. Але ціна таких пристроїв відповідна.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.