Вівторок, 19 Березня, 2024

Ментальна арифметика та спідкубінг – новітні методи розвитку дітей

Для всіх батьків їхня дитина є сенсом життя. Тому, усі свої зусилля мама й тато спрямовують на те, щоб чадо виросло успішною і розвинутою людиною. В сучасному світі є чимало практик і методів для розвитку дитини і її інтелектуальних здібностей.

Що таке ментальна арифметика і як вона впливає на розвиток дитини

Чи не найпопулярнішим закладом в освоєнні новітніх методик є Академія інтелектуального розвитку SMARTUM, головним девізом якої є розвиток без меж. Навчальний заклад один з перших в Україні допомагає дітям розвинути свої здібності, а також підготуватися до школи за нестандартними методиками.

Пропонуємо вам звернути увагу на ментальну арифметику, яка дозволяє дітям в ігровій формі швидко розвинути пам’ять та логічне мислення. Заняття проходять у трьох вікових групах: від 5-6 років, від 7-10 років та від 11-16 років. Викладачі за допомогою стародавніх рахівниць абакус проводять уроки. Варто додати, що заняття в Академії інтелектуального розвитку з ментальної арифметики проводять раз на тиждень, оскільки така кількість є оптимальною для навчання дитини і не викликає у вашого вихованця жодних труднощів.

Всі заняття проходять у цікавій ігровій формі, тому жодним чином не асоціюються в дитини з нудними шкільними уроками. Вивчення ментальної арифметики дозволить систематично тренувати мозок, що відповідно допоможе йому швидко отримувати та засвоювати інформацію. Також заняття призводять до одночасної роботи обох півкуль мозку дитини, що позитивно впливає на усі інші процеси.

Так, ментальна арифметика дозволить в майбутньому успішно реалізуватися вашій дитині, виробити в собі такі необхідні для сучасного світу лідерські якості. Також дитина вчиться бути ініціативною і досягати поставлених цілей.

Специфікою у навчанні ментальної арифметики є те, що в класі абсолютно відсутні електронні гаджети, учні рахують лише за допомогою рахівниці, яку використовували ще в Древній Месопотамії. Діти вчаться в уяві додавати, віднімати та проводити інші арифметичні дії. Вправи допомагають учневі створити візуальну картинку і таким чином сприяють розвитку інтелектуальних здібностей. Адже найоптимальніший вік для навчання дітей – шкільний та дошкільний період.

Як впливає на розвиток дитини методика спідкубінг та її переваги

Ще одним не менш цікавим та дієвим способом розвинути інтелектуальні здібності вашого чада є спідкубінг. Ця методика являє собою курс зі швидкісного складання кубика Рубика, який є своєрідним тренажером логічного мислення.

спидкубинг

Навчання спідкубінгу має чимало переваг таких як: підвищення розумової активності, розвиток пам’яті, дрібної моторики, логіки, просторового мислення, а також вироблення необхідних у дорослому житті особистих якостей.
Загалом на навчання приймають дітей від 7 років. Викладачі пропонують учням розв’язати цікаві ребуси, головоломки, які вчать дитину швидко мислити та знаходити вірні рішення. також під час занять в учнів активно задіяні пальці обох рук, що відповідно впливає на дрібну моторику і активізує ліву й праву півкулі мозку.

Не менш вагоме значення має спідкубінг і для пам’яті дитини, адже кубик Рубика складається з дрібних кольорових деталей, які потрібно поєднати разом. Учень запам’ятовує послідовність розташування деталей і таким чином тренує зорову пам’ять та сприйняття кольорів. Кожне заняття з спідкубінгу триває не довше 60 хвилин і починається з презентації, в якій дітям показують схему складання кубика.

Якщо ви вагаєтеся чи варто дитині навчатися в Академії інтелектуального розвитку, ви можете скористатися безкоштовним пробним уроком і побачити як проходять заняття та чи зацікавлять вони вашу дитину. Варто додати, що відділення SMARTUM є майже в кожному районному центрі на Тернопільщині, з детальним їхнім розташування можна ознайомитися на сайті Академії інтелектуального розвитку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.