П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Як українцям поводити себе в соціальних мережах в надзвичайних політичних ситуаціях

Час в який ми зараз живемо надзвичайно динамічний і швидкоплинний. З однієї сторони просто щось планувати, а з іншої немає майже нічого стабільного і постійного. Зокрема, мова про політику, інновації, безпеку в соціальних мережах.

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на Тексти, гібридна війна, яку веде Російська федерація змушує задуматися українську владу про роль «п’ятої колони», яка активно формується завдяки пропаганді північного сусіда. А тому є поради, як себе поводити в соціальних мережах у критичних ситуаціях.

  1. Споживайте лише ту інформація, яка підтверджена офіційними джерелами, а тому вірити виданням на кшталт, Гордон, Страна, 112 канал, Ньюс ван, Кореспондент не варто.
  2. Якщо бачите обурливу, шокову новину, то спробуйте 3 години на неї не реагувати, це допоможе визначити чи вона справді правдива і не наламати дров.
  3. Не панікуйте. Не варто йти знімати гроші, купувати всю сіль і сірники. Якщо ж вас це дуже сильно хвилює, то робіть це тихо, щоб не заразити інших.
  4. Давайте відпочинок своєму мозку під час перегляду новин. Краще візьміться до практичних справ.
  5. Читайте якісні іноземні ЗМІ (навіть в перекладі) – Нью-Йорк таймс, Вашингтон Пост, Гардіан, ББС, CNN, а не російські. Якщо бачите ретрансляцію російських фейків чи пропаганди, краще зверніться до редакції чи напишіть коментар із спростуванням.
  6. Для розпалювання паніки Росія використовує тисячі ботів. Чи варто з ними спілкуватися і підвищувати рейтинг новин? Цим людям немає сенсу опонувати, ефективніше буде поскаржитись на допис адміністрації соцмережі.
  7. Кожен може висловити свою думку, але фільтруйте інформацію від ботів, політиків (на кштал Тимошенко, Ляшко, Колеснікова, Медведчука), в той же час можна її слухати від експертів чи представників органів влади.
  8. Спілкуйтесь з близькими людьми, які схильні до паніки і заспокойте їх.
  9. Не двічі, а тричі подумайте, чи варто зараз поширювати гасла та заяви політиків, як опозиційних, так і провладних.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.