П’ятниця, 29 Березня, 2024

«Google Україна» і Міністерство освіти створили онлайн-курс із мережевого етикету й безпеки

Сучасний світ кожного дня пропонує нам різноманітні інновації, новинки ІТ, футуристичні прилади. Поговоримо про один з них. Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на ms.detector, на днях інтернет-гігант «Google Україна» у партнерстві з Міністерством освіти і науки України створили онлайн-курс із мережевого етикету й безпеки. Нагадаємо, що тернопільські вчителі тепер мають можливість навчатися медіаграмотності завдяки розробкам сайту ed-era.com та Інституту лідерства. ternopil-future писав про це. А це означає, що держава та бізнес розуміє небезпеку яку несе інтернет, відкритість даних, фейки та все те, що продукує Росія і спонсоровані нею хакерські групи.

Про мережевий етикет й безпека. Компанія «Google-Україна» повідомила, що курс перш за все призначений для учнів шкіл, а також тих, хто є початківцем в користуванні ПК та мережі інтернет. Наприклад, люди похилого віку. Так, в курсі буде звернуто увагу на такі прості звички, як надійні паролі, підозрілі листи, фейкові новини, друзі в соціальних мережах. А тому курс має на меті сформувати вміння правильно користуватися сучасними технологіями, що, в свою чергу, допоможе викладачам, учням та всім, кому це потрібно, комфортно й ефективно користуватись інтернетом.

Курс складається з 5 розділів:

Навчання правил безпеки й конфіденційності в Інтернеті;

Безпека користування мобільними пристроями;

Правила безпечного пошуку інформації;

Самозахист від фішингу та шахрайства;

Турбота про свою репутацію в мережі.

Також вчителі матимуть доступ до пакету навчальних ресурсів, до інтеграції курсу в навчальну програму. По завершенні навчання (а це 5 тестів) користувач отримує т. зв. «Значок просвітянина питань мережевого етикету й безпеки». Курс можна пройти тут.  

Нагадуємо на платформі Prometheus в листопаді стартують схожі курси з медіаграмотності. А це означає, що інструментів для навчання стає все більше і більше.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.