Субота, 27 Квітня, 2024

У Фейсбук розповіли, як обмежуватимуть час перебування користувачів в мережі

Як повідомляє ternopil-future.com.ua з посиланням на Nv, чи задумувалися ви коли-небудь про те, скільки часу на день проводите в соцмережах. Гортаєш стрічку і здається, що пройшли лічені хвилини, проте насправді це зовсім не так.

Вчені вже давно досліджують питання залежності користувачів інтернету від впливу соціальних мереж. Нещодавно Національна служба охорони здоров’я Великобританії висловила занепокоєння збільшенням частоти випадків залежністі від соцмереж. У Лондоні навіть вирішили створити спеціальні центри по боротьбі з digital-залежністю.

До виправлення ситуації, що склалася, вирішила долучитися і популярна мережа Facebook, представники якої анонсували вихід нового додатку, який обмежуватиме кількість часу у мережі. Розробники повідомили, що новий інструмент буде відслідковувати, скільки хвилин в день користувач проводить в соціальній мережі. Окрім цього він аналізуватиме отримані дані про кількість відвідувань за сім днів. Додаток дозволить встановлювати часове обмеження – ліміт, після перевищення якого користувач отримуватиме попереджувальне повідомлення.

Представники Facebook пояснюють, що команда продовжує роботу над створенням нових функцій, які зможуть допомогти людям добре проводити час в мережі, отримувати інформацію і насолоджуватися спілкуванням без шкоди своєму життю за межами інтернету.

У американських ЗМІ з’явилося повідомлення про те, що подібний інструмент буде розроблений і для популярної мережі Instagram, в якій теж буде нова функція управління часом.

Звичайно вже давно існують різноманітні додатки для обмеження часу користування різними інтернет-платформами, проте той факт, що за розробку свого власного інструменту взявся Facebook свідчить про те, що digital-залежність розповсюджена проблема і питання боротьби з нею стало у наш час дуже актуальним.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.