Субота, 20 Квітня, 2024

З наступного року на Тернопільщині зменшиться кількість районів

5 грудня в рамках засідання уряду провели Форум місцевого самоврядування. Під час нього прем’єр-міністр України Володимир Гройсман представив присутнім нову версію Концепції реформи місцевого самоврядування.

Повідомляє «Тернопіль».

Так, під час реформи планується суттєве скорочення кількості районів в Україні. Зокрема, з 500 наявних залишиться лише 100. Не обминуть зміну і Тернопільську область. На території регіону будуть лише чотири райони з центрами у містах Бережани, Кременець, Тернопіль та Чортків.

При цьому, вже до вересня 2019 року завершиться процес утворення територіальних громад. Після цього території громад затвердить Верховна рада, що дасть можливість провести місцеві вибори.

Під час засідання уряду Володимир Гройсман продемонстрував карту з затвердженими кордонами майбутніх районів. Слід зазначити, що подібної концепції дотримується і президент України Петро Порошенко.

Зокрема, президент України наголошує, що місцеві вибори повинні відбутися в 2020 році. Однак, на той момент в усіх областях повинні бути створені об’єднані територіальні громади. Якщо село чи місто таки не вирішить питання про створення ОТГ, це вирішать на вищому рівні, адже люди не повинні страждати через дії керівника.

Варто додати, що на сьогоднішній день в Тернопільській області створені 42 територіальні громади. Тернопільщина першою в Україні створила міську територіальну громаду. Загалом регіон вважається передовим по рівню впровадження реформи децентралізації. Першими створили територіальну громаду в Шумську, яка об’єднала в собі 35 сіл та охопила більш як 21 тисячу людей. Загалом громада є однією з найбільших в області.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.