П’ятниця, 29 Березня, 2024

Житель Тернопільщини знайшов альтернативу електроенергії

Віталій Тененьський зі села Чернихівці Збаразького району облаштував дах свого будинку під сонячну електростанцію на 30 кіловат. Панелі для збирання променів розташовані в чоловіка на городі і на оселі.

Про це повідомляє «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «Файне місто Тернопіль».

Віталій зізнається, що на встановлення такої сонячної станції витратив 25 тисяч доларів. Чоловік каже, що сума йому окупилась за 4 роки.

Віталій каже, що зараз вони не платять за електроенергію, а надлишки від його сонячної станції продає по «зеленому» тарифу. Він отримує кошти у розмірі біля 120 тисяч гривень в рік. Віталій від цієї загальної суми відраховує ту, що іде на оплату газу. Також чоловік має електромобіль, який заряджає від сонячної електростанції. Загалом природня енергія дозволяє отримувати йому один з найвищих тарифів.

Для того, щоб отримувати сонячну електроенергію потрібно врахувати деякі нюанси. Необхідно обрати панелі з гарантією якості, адже низькопробне обладнання принесе тільки додаткові витрати, тому варто звертатись до перевірених виробників. Не менш важливим є сам проект будівництва сонячної електростанції.

Експерт Олег Скалецький каже, що наддахові конструкції можуть бути навіть трішки дорожчими через те, що вони оснащені іншою системою кріплень. Зазвичай для цього беруть алюміній, що є довговічним, легким, який не піддається корозії.

Для виробництва надземної конструкції використовують оцинкований метал, що не потрібно буде з часом фарбувати.

Тариф, за яким енергію використовують з природніх ресурсів, встановили 11 років тому. За таким принципом українці монтують сонячні батареї, вітряки. Відтак держава зобов’язалась купувати залишки енергії у тих, хто використовує інші альтернативні джерела.

 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.