Четвер, 25 Квітня, 2024

До Тернополя облаштують новий автобан зі Львова

«Укравтодор» розпочне будівництво автобану «Тернопіль-Львів», який стане першою ланкою міжнародної траси Go Highway. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «Depo».

Зокрема, в планах дорожників збудувати з’єднувальну дорогу, яка сполучить траси М-06 та М-09. Нове шосе розпочинатиметься неподалік села Загірці та входитиме у швидкісну трасу Львів-Тернопіль. Загалом довжина новозбудованої дороги складатиме двадцять кілометрів.

Варто додати, що «Укравтодор» розпочав реконструкцію міжнародної траси М-06 сполучення Львів-Рівне. Після проведення усіх необхідних ремонтних робіт значно зменшиться час для подолання відстані між містами. В майбутньому зі Львова до Рівного можна буде дістатися лише за 1,5 години.

Нагадаємо, у Тернополі з’явиться Північна об’їздна дорога, кошти на яку виділив Європейський Союз. На початок будівництва спрямували 20 мільйонів євро. Відповідно до проекту об’їздну дорогу продовжать до траси М-09. 
Також новозбудована об’їздна матиме чотири полоси руху і зможе пропускати до 40 тисяч транспортних засобів за добу. В «Укравтодорі» повідомили, що в грудні минулого року в Брюсселі підписали угоду, за якою Європейський інвестиційний банк профінансував першу чергу будівництва об’їздної.

Так, протяжність Північної об’їздної складатиме більше 8 кілометрів. При збільшенні навантаження в подальшому її зможуть розширити до шести смуг. В першу чергу дорожники облаштують дорогу від ділянки Тернопіль-Хмельницький до ділянки Тернопіль-Дубно.

Будівництво дороги дозволить з’єднати міжнародні траси та значно розвантажити місто від транспорту, що позитивно позначиться на екологічній ситуації та безпеці дорожнього руху.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.