Субота, 27 Квітня, 2024

У Тернополі встановили меморіальну дошку відомому хореографу

Тетяні Щуцькій встановили меморіальну дошку у знак пам’яті як хореографа Тернопільського центру для дітей і юнацтва. Вона померла 4 роки тому.

Про це пише «Тернопіль майбутнього» з посиланням на «Vision».

Про неї добрим словом згадують колеги та учні. На вшанування пам’яті першої вчительки Яна Луців приїхала із Німеччини. Вона працює хореографом і ставить танцювальні шоу-номери за кордоном.

Жінка каже, що вона була другою мамою для дітей і залишиться назавжди в їхньому серці.

Колишня учениця Тетяни Сюльжетта Вовк теж із теплом згадує першу вчительку. Вона є засновницею компанії з підбору артистів «Puls art». Сюльжетта зазначає, що дуже змінилась у хорошу сторону завдяки навчанню Тетяни Шуцької. Жінка підкреслює, що вона виховала кожного з них і все, що вони вміють, то це завдяки їй.

Сюльжетта розповідає, що разом з Тетяною Євгенівною відвідали Корею і працювали в одному з найбільших парків світу – Еверленді. Вона зазначає, що тоді їм (дітям) було 11 років. Робота у цьому парку принесла їм колосальний досвід, адже вони у такому віці працювали там перші.

Колеги відомого хореографа кажуть, що Тетяна Шуцька вперше поєднала у Тернополі напрями класичних народних та сучасних танців. Вона викладала хореографію 26 років, а за заслуги й успішне викладання отримала медаль Софії Русової. Жінка також отримала нагрудний знак “Відмінник освіти України”.

Колеги Тетяни додають, що в її колективі «Посмішка» зростали танцівники-універсали.

Нагадаємо, що Тетяна Щуцька разом зі своїм колективом гастролювала містами України, Польщі, Болгарії, Південної Кореї, а також багаторазово брала участь у розважальних телепрограмах на зразок «Крок до зірок», «Зірки, на сцену!». Її пригадують як людину великого таланту і безмежної душі, бо вчила не тільки танцювати, а й була наставником у житті.

За 27-річного керівництва колектив Тетяни Щуцької «Посмішка» виріс до зразкового і народного, а чимало її випускників обрали професію хореографа.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.