П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Тернопільщині завершується будівництво казарм для декількох сотень військових

В Теребовлі на фінальній стадії перебуває будівництво казарм для військовослужбовців. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської обласної державної адміністрації.

Так, нове житло для військових буде покращеного планування і призначатиметься для тих військовослужбовців, які укладуть контракт у складі окремої артилерійської бригади «Захід».

Загалом у Теребовлі завершують будівництво трьох житлових споруд, де зможуть проживати майже чотири сотні військових. На сьогоднішній день повністю завершені роботи з зовнішнього оздоблення. До повного введення житла в експлуатацію залишилося провести внутрішні роботи, а саме сантехнічні та електромонтажні. Після цього залишиться ще умеблювання приміщень та роботи з благоустрою території біля казарм. Повністю завершити будівництво планують через два місяці. Загалом з державного бюджету на cпорудження казарм виділили близько 44 мільйонів гривень.

Нагадаємо, влітку минулого року на Тернопільщині розпочали будівництво семи казарм сучасного планування. Так, дві казарми будують в Тернополі, три в Теребовлі та ще дві в Чорткові. В казармах зможуть розмістити майже 900 військових. На спорудження житла для військовослужбовців виділили 104 мільйони гривень, тобто будівництво однієї казарми обійшлося державі в 15 мільйонів гривень.

Планувалося, що термін будівництва нових казарм складе 200 днів і їх введуть в експлуатацію уже в цьому році. Наразі в Теребовлі генпідрядники повністю вклалися у терміни. За проектом одна будівля має два поверхи на яких можуть розмістити 125 ліжко-місць. Окрім цього на кожному поверсі знаходитиметься шість житлових блоків з кухнею. Кожен блок обладнають душовою кімнатою та туалетом. Загальна площа однієї казарми складає більше однієї тисячі квадратних метрів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.