Четвер, 18 Квітня, 2024

"Теплі кредити": у Тернополі облаштовують ОСББ за програмою

З початком цього року в Україні продовжили програму «Теплі кредити». Завдяки цьому об’єднанню співвласники багатоквартирних будинків облаштовують своє житло, а держава відшкодовує 35 % від загальних витрат, що пішли на певні роботи в будинку.

Про це повідомляє «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «За Збручем».

Зараз за цією програмою у Тернополі два ОСББ встановлюють енергозберігаючі вікна. Голова ГО «Рада голів ОСББ міста Тернополя» Сергій Лупак каже, що співвласники очікують відшкодування, що становить 42 %.

Він зазначає, що станом на сьогодні монтують по ОСББ «Чалдаєва 13» енергозберігаючі двері за кредитні гроші у місцях загального користування. Це є перша партія потрібних матеріалів для облаштування будинку. Сергій Лупак додає, що ОСББ на Чалдаєва 13 та 17 підписали кредитні договори на 117 тис. грн. Це зроблено в рамках програми «Теплі кредити». Очікувана сума, яку має сплатити держава, складає 42 % від загальної. Відсоткова ставка становить 18 % річних, крім того 12 % із цього повертає ОДА міста. За кредитні кошти передбачена заміна дверей в місцях загального і спільного використання, адже співвласники зацікавлені у належному стані свого житла.

До слова, урядова програма співпрацює з такими банками як «Ощадбанк», «Укргазбанк», «Укрексімбанк». Завдяки цьому програма доступна і для мешканців будинків, і для ОСББ. З допомогою «Теплих кредитів» можна придбати як твердопаливні котли, так і енергозберігаючі матеріали, наприклад вікна. Також можна проводити заходи з термомодернізації.

Нагадаємо, що жителі Тернопільщини вдруге користуються такою програмою. Вперше вони використовували кредитні кошти на енергозберігаючі заходи минулого року. Крім того, ця програма чинна в Україні вже протягом трьох років, а з її допомогою домівки облаштували більше ста тисяч громадян.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.