Четвер, 28 Березня, 2024

Маршрути №1 та №1А: у Тернополі замінюють і доповнюють транспорт

У виконкомі міської ради заявили, що два тролейбуси із маршруту №1 курсуватимуть на іншому маршруті, а маршрут №1А доповнять низькопідлоговими автобусами.

Про це пише «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «Новини Тернополя – 20 хвилин».

КП «Тернопільелектротранс» інформує, що продовжать договори з приватними перевізниками, бо не встигають закупити низькопідлогові автобуси для транспортної мережі, яка має бути влаштована по-новому. Начальник управління транспорту, комунікацій і зв’язку Ігор Мединський додає, що в планах на маршруті №1А «Вул. Винниченка – вул. Слівенська» є збільшення автобусів із чотирьох до шести, зокрема низькопідлогових середнього чи великого класу. На тролейбусному маршруті №1 планують удвічі зменшити тролейбуси, бо він є ідентичним до попереднього.

Також 1 червня мають запустити нову транспортну мережу, над створенням якої плідно працювали з вересня 2018-го. Для цього вирішили закупляти низькопідлогові автобуси, аби громадський транспорт був комунальним. Наразі це тільки впроваджують, тому договір на перевезення з приватними перевізниками продовжують.

Міський голова зазначає, що придбання комунального транспорту в процесі, але нова транспортна мережа вже розроблена. Він каже, що до кінця року придбають потрібну кількість транспорту, але поки не мають змоги відмовитись від послуг приватних перевізників.

Також ішлося про конкурс для перевізників на приміських маршрутах. Участь можуть взяти ті, в автобусах яких будуть встановлені системи GPS. Також після виграшу в конкурсі перевізник має оснастити свій транспорт системою АСОП (автоматизованою системою оплати проїзду).

Нагадаємо, що впроваджувати зміни у маршрутах транспортної мережі в Тернополі почали з лютого 2019 року.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.