Вівторок, 16 Квітня, 2024

У Тернополі планують зробити сто для електрокарів

У Тернопільській міській раді думають оголосити конкурс на проекти і будуть шукати інвестора, адже мають за мету побудувати станцію техобслуговування і станцію зарядок для електрокарів.

Про це повідомляє «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «Новини Тернополя – 20 хвилин».

До міської ради надходила пропозиція від підприємця щодо створення станції технічного обслуговування в Тернополі, але її відхилили на виконкомі 16 травня. Начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека каже, що це не підійшло, бо чоловік не вказав у документах фінансової відомості та інформації про свої можливості і досвід. Його пропозицію відхилили через цю причину.

Юрій Дейнека зазначає, що електрокари стають популярними, тому в сто є велика необхідність.

Спеціаліст сектору кадрового забезпечення і зв’язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС у Тернопільській області Василь Барановський пояснює, що наприкінці 2018 року в регіоні було зареєстровано 159 електрокарів і гібридів. Він каже, що найбільшим попитом користуються такі бренди як Nissan, Renault, Toyota і Chevrolet.

Питання про будівництво СТО обговорять на «Міжнародному інвестиційному форумі», що пройде 23 травня. У міській раді додають, що в місті є кілька звичайних станцій, але оскільки на заряд іде багато часу, то це створює незручності. Юрій Дейнека каже, що працюють над тим, аби в Тернополі була сучасна укомплектована станція. У перспективі це має бути така СТО, де б швидко заряджались автівки, а за необхідності працівники могли б вирішити технічні проблеми електрокарів.

Для втілення цього проекту у місті виділили дві земельні ділянки, одна з яких знаходиться на Будного. Рішення про це прийняли ще на виконкомі 5 грудня. Згідно з проектом площа станції має становити 0,3 га. У найближчий період міська рада шукатиме інвестора для проекту, а пізніше оголосять конкурс стосовно створення сто та станції зарядок для авто.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.