Вівторок, 23 Квітня, 2024

Яке нововведення чекає водіїв на Тернопільщині?

З кожним днем Україна стає все ближчою до Європи, одним із показників цього буде платна траса, яка пролягатиме через Тернопільщину. Далі розповість про це “Тернопіль Майбутнього”.

Таку новину повідомив на Першому інвестиційному форумі міністр інфраструктури Владислав Криклій, пише “Golos.Te”

Загалом по Україні таких платних автомагістралей планують зробити 4: М-05 Київ- Біла Церква, М-10 Львів-Краковець, М-06 Львів-Стрий та М-09 Львів-Тернопіль. Важливо, що їх будівництвом не займатиметься держава і  фінансуванням, відповідно, теж. Їх побудова – справа певної фірми, що матиме дозвіл від органів державної влади та вкладатиме власні кошти у цей проект. Винагорода – самостійне встановлення цін на проїзд, повідомляє “tn.oblast.online”. Звичайно, що в умовах договору чітко прописана відповідальність та зобов’язання перед державою, ризику завищених цін ніхто не скасовує.

Стан доріг завжди був для учасників дорожнього руху величезною проблемою, адже більшість ремонтів – це тільки показове засипання вибоїн, яке надовго не допомагало. Тому нові дороги для людей, як ковток свіжого повітря. Важливо, що міністерство інфраструктури України повідомляло на початку року про виділення на ремонт доріг державного значення на Тернопіллі 444 мільйони гривень, а на дороги місцевого значення – 393 мільйони гривень. Також  у планах, які, на жаль, так і не реалізувались, було будівництво об’їзної дороги в Чорткові, яка повинна була проходити до межі Чернівецької області, зазначають у “Tgn.in.ua”

Зважаючи на ситуацію з дорогами на Тернопільщині, платні траси хоч і будуть для водіїв затратними, але їх якість повинна покращити загальну картину автошляхів.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.