Вівторок, 19 Березня, 2024

У Тернополі може з’явитися сучасний громадський простір просто неба

Неподалік Тернопільського ставу у парку Шевченка хочуть облаштувати сучасний громадський простір для відпочинку на природі. Далі розповість “Тернопіль Майбутнього”.

Територія між спортивним комплексом “Динамо” та пивзаводом “Опілля” протягом багатьох років є неофіційним пляжем, де тернополяни звикли проводити дозвілля.

У цьому місці молодь полюбляє відпочивати на гамаках, а літні люди традиційно приходять засмагати влітку. Активісти вирішили створити там відповідні умови та облаштувати справжню рекреаційну зону.

Навесні цього року на цій території хотіли збудувати рекреаційно-відпочинковий комплекс. У ніч з 11 на 12 квітня невідомі зрубали дерева, що викликало неабияке обурення у тернополян.

Незгода громадськості принесла результати. Об’єднавшись, жителі міста добилися у міської ради призупинення угоди з реалізації комплексу.

Активісти вирішили захистити одне з улюблених місць відпочинку у Тернополі та запропонувати створити там “Трав’яний пляж”. Відповідний проєкт вони подали на “Громадський бюджет”.

Згідно із задумом творців ідеї, неофіційний пляж має перетворитися на функціональне зелене середовище, яке буде доступним для різних категорій населення, у тому числі, ним зможуть користуватися люди з інвалідністю та всі, хто полюбляє “тихий” відпочинок на природі.

На жаль, на цій території немає основних інфраструктурних об’єктів, потрібних для зручного відпочинку. Як зазначають автори проєкту, там відсутні туалети, лавки та дитячі майданчики.

Відтак, вони запропонували облаштувати комфортні умови для відпочинку. У проєкті пропонується збудувати на території “Трав’яного пляжу” доріжки зі щебеню, вело- та екопарковку, літній душ, туалет та смітники. Крім цього, проєкт передбачає висадження у парку нових дерев.

Голосування триватиме до 8 листопада. Підтримати створення “Трав’яного пляжу” можна, перейшовши на сайт “Громадського бюджету”. Визначення переможців відбудеться 11 листопада.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.