Вівторок, 19 Березня, 2024

У Тернополі створили мобільний додаток для хворих на туберкульоз

Тернополянам продемонстрували новий мобільний додаток, який значно спростить профілактику, діагностику та лікування туберкульозу. Повідомляє «Ternopil-future».

Додаток стане у нагоді як медикам, так і пацієнтам. Так, сервіс Oneimpact дозволяє його користувачам отримати всю необхідну інформацію про хворобу, а також про права і обов’язки пацієнтів і розташування найближчих медичних закладів від місцязнаходження тернополян.

Мобільний додаток дозволить людям, які хворіють на туберкульоз або ж тільки перенесли захворювання, здійснювати контроль за станом свого здоров’я, отримувати сповіщення, якщо із здоров’ям пацієнта виникнуть які-небудь проблеми. Варто додати, що нововведення працює в усіх областях України і його можна абсолютно безкоштовно скачати на свій гаджет.

Наразі додаток працює у пілотній версії, розробники займаються вдосконаленням його функцій. Розповсюджувати новинку серед тернополян допомагає громадська організація «100 відсотків здоров’я». Окрім цього організація забезпечує хворих продуктовими наборами та послугами різного характеру.

Нагадаємо, нещодавно Центр громадського здоров’я розробив онлайн-скринінг, який допоможе визначити, чи є у вас симптоми туберкульозу та шанс заразитися небезпечним захворюванням.

Відповівши лише на 13 питань, ви зможете дізнатися ступінь ризику захворюванням на туберкульоз, а також чи потрібно вам звернутися до сімейного лікаря. Слід зазначити, що туберкульоз займає лідируючі позиції серед небезпечних захворювань в Україні. Загалом на сьогодні під наглядом лікаря знаходиться більше 20 тисяч хворих на туберкульоз.

Небезпека цієї хвороби полягає у тому, що людина, яка не знає про свій діагноз, може заразити протягом року 10-15 людей. Без оперативного лікування туберкульоз має летальні наслідки.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.