Субота, 20 Квітня, 2024

У Тернополі почала працювати «гаряча лінія» для тих, хто захворів на коронавірус

Жителі Тернопільщини, які виявили в себе симптоми схожі на коронавірус мають можливість звернутися за допомогою на цілодобову «гарячу лінію». Про те як працюватиме нововведення розповіли у прес-службі Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil-future».

Так, у міській раді відбулося засідання комісії з питань екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Учасники зустрічі обговорювали ситуацію з грипом у місті та зростання кількості хворих. Також фахівці роздумували, які заходи запровадити для боротьби з коронавірусною інфекцією.

Оскільки у Всесвітній організації охорони здоров’я оголосили коронавірусну інфекцію як надзвичайну у світі, в Тернополі вирішили створити штаб, який координуватиме дії щодо запобігання поширенню небезпечної хвороби в Тернопільській області.

Якщо виникне загроза, головні медики та епідеміологи, які увійшли в штаб, розроблять екстрений план як уникнути поширення хвороби в області.

За словами міського голови Сергія Надала, в Тернополі розпочала працювати цілодобова телефонна лінія, куди можуть звернутися усі жителі області, якщо підозрюватимуть у себе коронавірусну інфекцію. Телефонувати можна за номером 098 441 59 81. Тернополяни матимуть можливість отримати фахову консультацію, а також відповідне лікування.

Варто додати, що декілька днів тому у Рівному госпіталізували дівчину, в якої підозрювали небезпечну інфекцію. 22-річна рівнянка тільки що повернулася з Китаю, однак через погане самопочуття одразу звернулася до лікарів. В дівчини з’явився кашель, нежить та підвищилася температура.

Наразі відомо, що рівнянці уже легше і її готують до виписки. Діагноз коронавірус не підтвердився. Усіх громадян України, які повертаються з зараженого Китаю, обстежують прямо в аеропорту Бориспіль.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.