П’ятниця, 19 Квітня, 2024

На Тернопільщині підприємці організують автопробіг проти карантину

В районному центрі на Тернопільщині підприємці готуються протестувати проти продовження карантину. Про це розповів організатор акції та депутат Кременецької районної ради Роман Пшевлоцький. Повідомляє «Ternopil-future».

5 травня представники малого та середнього бізнесу мають намір влаштувати автопробіг і таким чином привернути увагу влади до проблем підприємців, які змушені були зупинити свою роботу на два місяці та залишитися без жодних засобів до існування.

За словами підприємця Романа Пшевлоцького, йому довелося закрити два магазини та відпустити працівників у відпустку за власний рахунок, оскільки немає змоги виплачувати їм зарплату. Під час протесту підприємці Кременеччини вимагатимуть відмінити єдиний податок на час карантину та надати дозвіл на ведення підприємницької діяльності.

Так, через карантинні обмеження переважна більшість підприємців змушені були закритися, а для декого бізнес – єдиний дохід в сім’ї. Натомість держава жодним чином не подумала як має виживати малий та середній бізнес, оскільки підприємці і надалі змушені платити єдиний податок за себе та найманих працівників.

Колона автомобілів рухатиметься Кременцем з дотриманням дистанції. Розпочнеться акція на в’їзді у місто, після цього підприємці на автомобілях вирушать під будівлю Кременецької міської ради, де завтра має відбутися засідання виконавчого комітету.

Нагадаємо, 23 квітня протест підприємців відбувся у Тернополі. Учасники акції вимагали у влади відновити роботу малого та середнього бізнесу. Люди обурювалися тим, що великим торгівельним мережам дозволили працювати, а малі підприємці залишилися без нічого.

Також мітингувальники закликали владу пом’якшити карантин і дозволити прогулянки в парках та скверах, адже як відомо вірус в повітрі не циркулює.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.