Четвер, 25 Квітня, 2024

На Тернопільщині відкрили перщий продуктовий ринок

Незначне послаблення карантинних заходів відчули жителі одного з районних центрів Тернопільщини. Повідомляє «Ternopil-future».

Так, Бережани одними з перших в області відновили роботу ринку. Однак, ринок на час карантину працюватиме з деякими обмеженнями. На його території постійно працюватимуть двоє представників районного управління Держспоживслужби.

В перший же день роботи ринку спеціалісти управління виявили ряд незначних недоліків і рекомендували директору усунути їх та посилити заходи безпеки.

В той же час однією з головних вимог до роботи ринку є відсутність будь-якої стихійної торгівлі. Якщо ж директор ринку допустить стихійну торгівлю, представники Держспоживслужби складатимуть адміністративні протоколи на керівництво. Фахівці управління щодня проводитимуть позапланові перевірки ринку.

Наразі триває облаштування торгівельних місць захисними екранами аби не допустити загроз здоров’ю ні покупців, ні продавців. Варто додати, що найближчим часом планують відкрити ринки і в інших районних центрах Тернопільщини. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації в конкретному районі.

З сьогоднішнього дня послабили карантинні заходи і в обласному центрі. В Тернополі частково відновили роботу заклади швидкого харчування. Щоправда, їжу та каву продають лише на виніс. Працівники обслуговують покупців лише в масках і рукавицях. Також працівники кафе проводять дезінфекцію приміщень як це передбачено правилами затвердженими Міністерством охорони здоров’я.

Варто додати, що з 16 травня в Тернополі відкривають усі непродовольчі ринки. Однак, мер Сергій Надал попередив, що у випадку появи нових спалахів корона вірусу, карантинні заходи знову посилять. Наразі в місті третій день поспіль не фіксують жодного випадку COVID-2019.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.