Вівторок, 23 Квітня, 2024

На Тернопільщині відновлюють міжрайонне сполучення

З 1 червня в Тернопільській області розпочнеться черговий етап послаблення карантинних заходів. В області обіцяють відновити міжрайонне сполучення. Повідомляє «Ternopil-future».

Відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій. 1 червня в Тернопільській області таки відновлять автобусне сполучення між районами в межах однієї області. Щоправда ні громадський транспорт, ні автобусне сполучення не відновлюватимуть в Шумському та Кременецькому районах. Пов’язане це з складною ситуацією із захворюваністю на коронавірус.

Тому, вже з понеділка жителі області зможуть повертатися до звичного життя, хоча ще й деякими обмеженнями.
За словами голови обласної адміністрації Володимира Труша, ситуація в Кременецькому та Шумському районах досі залишається  складною. Тому, обласна влада вирішила, що змінювати щось рано.

Варто додати, що з 25 травня майже в усіх районах області розпочав роботу громадський транспорт. Перевізники поступово відновлюють свою роботу. Однак, не всі підприємці погоджуються працювати в умовах карантинних обмежень. Адже згідно з рекомендаціями МОЗ в автобусах дозволяється перевозити пасажирів лише на сидячих місцях. При цьому після кожного перевезення в маршрутних автобусах мають проводити санітарну обробку.

Що ж стосується міжобласних рейсів, в Тернопільській ОДА заявили, що не можуть їх заборонити. Проте, сусідні з Тернопільщиною області ще не ввійшли в сферу дії адаптивного карантину, тому обласна влада готує звернення до Міністерства інфраструктури з метою заборони проїзду маршрутних автобусів з інших областей через територію регіону.

Також з 1 червня відновлюють роботу заклади освіти. Зокрема, дозволили працювати професійно-технічним училищам, вищим навчальним закладам та закладам передфахової освіти.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.