Вівторок, 19 Березня, 2024

На Тернопільщині знову посилюють карантин

Не встигли жителі окремих районів Тернопільщини насолодитися пом’якшенням карантинних заходів, як їх знову посилюють. Відповідне рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Повідомляє «Ternopil-future».

Знову посилити карантин вирішили в Заліщицькому, Козівському, Лановецькому, Шумському, Збаразькому та Тернопільському районах. Суворішим стане карантин і в Тернополі.

У цих районах заборонили секції та спортивні групи, які проводять заняття в закритих приміщеннях. Також не дозволили роботу торгових закладів і торгово-розважальних центрів, якщо вони не здатні забезпечити дотримання відстані між відвідувачами.

Роботу громадського транспорту не забороняють, проте обмеження  стосуватимуться кількості пасажирів, яка не повинна бути більша, ніж кількість посадкових місць.

Також в зв’язку з спалахом коронавірусу не дозволено на території районів проводити будь-які масові заходи, крім зовнішнього незалежного оцінювання. Закладам харчування заборонено приймати відвідувачів, наразі дозволено працювати лише на виніс.

Варто додати, що Міністерство охорони здоров’я оприлюднило список регіонів, де не дозволяється послаблювати карантин. До переліку увійшла і Тернопільська область, де кожного дня фіксують декілька десятків нових випадків. В МОЗ визнали, що Тернопільщина наразі не готова до наступного етапу помякшення карантинних заходів. Окрім Тернопільської області ще в десятьох регіонах не дозволили послаблювати карантин.

За останніх сім днів в цих областях спостерігалася підвищена кількість нових випадків коронавірусу. Зокрема, на Тернопільщині показник інцидентності складає більш як 17 відсотків, тоді як він не має перевищувати 12 відсотків. Також в області завантаженість ліжок в лікарнях складає лише 10 відсотків.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.