П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У міській раді Тернополя розповіли про модель повного оновлення транспортної системи міста

Як повідомляє ternopil-future.com.ua з посиланням на Gazeta, 17 грудня 2018 року в приміщенні Тернопільської міської ради відбулася презентація рекомендацій по організації нової транспортної моделі міста, плану міської сталої мобільності та нової маршрутної мережі громадського транспорту. Проект представила компанія «Дорнієр Консалтинг Інтернешнл ГМБХ».

За словами міського голови Сергія Надала, незабаром Тернопіль зможе стати одним із перших міст України, у якому буде повністю оновлена транспортна мережа, щоб вона могла бути оптимальною як для громадського транспорту, так і для проїзду автомобілів. З цією метою було оголошено тендер на надання пропозицій та рекомендацій стосовно нової транспортної моделі, а також маршрутної мережі громадського транспорту у місті.

У тендері перемогла компанія «Дорнієр Консалтинг Інтернешнл ГМБХ». Протягом кількох місяців її представники проводили комплексне обстеження транспортної системи міста. Вони досліджували пасажиропотоки міста, інтенсивність руху у «пікові» години, а також здійснювали соціологічне опитування мешканців з метою вивчення їх транспортної поведінки. В результаті проведеної роботи була створена нова транспортна модель, план міської сталої мобільності та оновлена схема руху громадського транспорту у Тернополі. При цьому фахівці компанії враховували міжнародний досвід і брали за основу принцип екологічності, економічності та доступності для усіх верств населення.

Надані рекомендації і пропозиції по зміні маршрутів міського громадського транспорту та дорожньої схеми будуть обговорені та узгоджені, після чого остаточний варіант нової транспортної моделі міста буде винесений на затвердження виконавчого комітету Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, що в рамках проекту по створенню єдиної комунальної транспортної компанії КП «Тернопільелектротранс» закупив 20 сучасних низькопідлогових автобусів, які будуть курсувати вулицями міста уже з 2019 року.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.