Субота, 27 Липня, 2024

Купувати якісні продукти стає простіше: зміни до правил маркування

Як повідомляє ternopil-future з посиланням на Hromadske, проблема вибору якісних продуктів харчування поставала, мабуть, перед кожним українським споживачем, бо не всі виробники вважають за потрібне надавати інформацію про склад продукту і вміст в ньому тих чи інших речовин. А тому часто придбані продукти не відповідають очікуванням, які сформувалися на основі інформації отриманої з етикетки.

Але незабаром ситуація повинна змінитися на користь споживачів, оскільки Верховна Рада України ухвалила законопроект, згідно якого будуть внесені зміни у правила маркування інформації про харчові продукти.

Зокрема, у законі передбачені нові правила маркування інформації про харчовий продукт на упаковці. Наприклад, виробники змушені будуть писати склад продукту великим шрифтом, а також окремо виділяти інформацію про наявність у складі алергенів. Окрім цього виробники зобов’язані будуть вказувати країну або місце походження продукту, повідомляти, чи піддавався продукт замороженню чи розмороженню, надавати повний перелік всіх інгредієнтів і вказувати повну споживчу цінність.

За словами голови Держспоживчслужби Володимира Лапи, закон про інформацію стосовно харчових продуктів приводить українське законодавство у відповідність до норм ЄС і підвищує рівень поваги до споживача.

Також закон передбачає зміни у рекламі харчових продуктів. Як зазначають у прес-службі уряду, закон стосується не лише маркування продукту, а й будь-якої інформації про нього, яка поширюється через рекламу, Інтернет або повідомляється покупцеві під час продажу, включаючи і місця громадського харчування. У випадку дистанційної реалізації інформація повинна бути доступною для споживача до моменту придбання продукту.

Закон набуде чинності після підписання спікером, президентом та офіційної публікації в урядових ЗМІ.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.