П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Для здійснення утеплення квартири дозвіл більше не потрібен

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на biz.liga.net, тепер в домівках українців стане тепліше. Справа в тому, що Кабінет Міністрів України спростив дозвільні процедури для здійснення енергоефективних заходів в житловому секторі. А це означає, що утеплення тепер можна отримати без отримання дозволів. Ви здивувались? Не знали, що це необхідно? Виявляться дозвіл був необхідним, але за це нікого не штрафували і не карали.

Як заявив віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко тепер для утеплення введених в експлуатацію житлових будинків (СС1, СС2) дозволу не потрібно. А отже, Закон про енергоефективність будівель і старт роботи Фонду енергоефективності в наступному році буде сприяти збільшенню попиту населення на термомодернізації будівель. А отже, все більше і більше українців стануть власниками теплого житла і багатоповерхівках.

Нагадуємо, загалом термомодернізація житла дозволить українським сім’ям, які мають індивідуальні лічильники економити від 20-60 % вартості платежів за газ і тепло. Уряд зазначає, що в цьому році на кредити по утепленню було виділено 400 млн. грн. Скористались цією послугою 115 тис. сімей. А за 4 роки їх кількість становила понад 500 тисяч українських сімей. Загалом вони здійснили відповідних енергоефективних заходів на 6,7 млрд грн і мають можливість економити 230 млн кубометрів газу щорічно. Відповідно державні видатки склали близько 2,3 млрд грн. На наступний 2019 р. на фінансування фонду енергоефективності закладено не мало, не багато 1,6 млн. грн. А ви утеплили свою квартиру, будинок, кімнату? Якщо так, то яку ціль переслідували? Якщо ні, то що вас зупинило? Скористались би кредитом від держави за інших би обставин?

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.