Середа, 24 Квітня, 2024

У кожній тернопільській школі відтепер буде свій офіцер поліції

Як повідомляє ternopil-future з посиланням на Ternopoliany, в тернопільських школах з’являться шкільні офіцери поліції. Таку програму почали запроваджувати в місті з 20 грудня 2018 року і ЗОШ №26 стала першою школою, в якій з’явився власний поліцейський.

Шкільні офіцери поліції будуть проводити профілактичні і роз’яснювальні бесіди з учнями, а також консультуватимуть по будь-яких питаннях у межах своєї компетенції, з якими до них звертатимуться вчителі та школярі. За інформацією оприлюдненою управлінням освіти і науки міської ради, усі школи міста будуть розподілені між чотирма поліцейськими.

Проект має меті створити безпечніше середовище у загальноосвітніх навчальних закладах міста, забезпечити налагодження ефективного процесу профілактики правопорушень серед учнів, впровадити застосування відновних практик з метою запобігання конфліктам, правопорушенням та іншим негативним явищам в шкільному середовищі.

За словами інспектора зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції Тернополя Олександри М’ялковської, поліцейський, який буде закріплений за школою, виконуватиме дві основні функції: проактивну і реактивну. Проактивна функція полягатиме у веденні профілактичної просвітницької діяльності з учнями кожного класу. Реактивна функція передбачає реагування на ситуації, які трапляються у школі та їх оперативне вирішення.

Програма «Школа і поліція» є спільним проектом Міністерства освіти і науки і Національної поліції України. Методичні рекомендації до проведення просвітницько-профілактичних занять з учнями 1-11 класів у рамках програми «Школа і поліція» розробили українські спеціалісти спільно із канадськими колегами, а Міністерство освіти і науки України схвалило їх для використання у загальноосвітніх навчальних закладах. Участь у програмі в якості шкільних офіцерів беруть патрульні поліцейські, які пройшли тренінг, передбачений програмою.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.