Вівторок, 16 Квітня, 2024

Синоптики розповіли, які сюрпризи готує погода тернополянам в другій половині січня

Тернопільщину накрила морозна погода з сніговими опадами. Яку погоду слід очікувати тернополянам до кінця місяця повідомила відомий синоптик Наталка Діденко.

Відповідний пост вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook. Повідомляє «Ternopil-future».

Уже ближчими днями мороз на Тернопільщині дещо послабне. Проте, вже наступних вихідних в регіон повернуться снігові опади. Потепління також призведе до утворення на дорогах ожеледиці. Тому, синоптики звертають увагу водії на необхідність дотримання Правил дорожнього руху.

Що ж стосується сьогоднішнього дня, в Тернопільській області обійшлося без опадів. Проте, загалом в Україні погода відзначилася своєю мінливістю. Українці могли спостерігати мороз, тепло, снігопади і навіть дощі.

Завтра, 12 січня, на Тернопільщині вночі ще протримається морозна погода, однак вдень вже дещо потепліє, політуватиме невеликий сніг. Подібні погодні умови протримаються і в понеділок 14 січня. Традиційно погода на  Святого Василя та Меланки, які українці святкуватимуть на днях, відзначається невеликим морозом та снігом.

Синоптики прогнозують на Західній Україні частіші опади в другій половині місяця.

В Українському науково-дослідному гідрометеорологічному інституті зазначають, що найхолоднішим місяцем зими буде все ж таки лютий. Так, в першій декаді місяця на українців очікують морози до 30 градусів нижче нуля. Проте, все ж таки цьогорічний зимовий сезон буде на декілька градусів тепліший, ніж попередній. Також до 10-12 лютого будуть іти сильні снігові опади, подекуди снігу намете до 50 сантиметрів.

Весняний сюрприз може очікувати на українців і перед Міжнародним жіночим днем. Несподівано можуть прийти сильні морози.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.