П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Тернополі з’явиться надземний пішохідний перехід

Найближчим часом в місті може з’явитися надземний пішохідний перехід. Відповідна петиція набрала необхідну кількість голосів тернополян.

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на Єдиний реєстр електронних петицій.

Так, в грудні минулого року на Єдиному сайті електронних петицій міста з’явилася вимога тернополян облаштувати підземний перехід від Варшавського мікрорайону до Парку Національного відродження або хоча би встановити світлофор. Оскільки ця ділянка дороги є досить пожвавленою, перехід жильців мікрорайону через автомобільну трасу становить небезпеку для життя і здоров’я людей.

Петицію підтримали 330 тернополян і її розглянули на засіданні виконавчого комітету міської ради. У відповідь на це чиновники повідомили, що облаштувати підземний перехід від Варшавського мікрорайону є неможливим через те, що під землею проходить чимала кількість комунікацій.

Тому під час будівництва мікрорайону «Варшавський» до Парку Національного відродження  заплановано облаштувати надземний пішохідний перехід. Також у відповіді виконавчого комітету вказано, що зобов’язання побудувати перехід взяло на себе підприємство «Креатор-Буд».

Варто додати, що в червні минулого року на Єдиному сайті електронних петицій з’явилася також пропозиція облаштувати підземний чи наземний перехід на вулиці Руській. Як зазначив автор документу, на сьогоднішній день на центральній вулиці міста є 13 пішохідних переходів, однак через значне збільшення кількості транспорту, рух пішоходів вулицею Руською є доволі ускладненим та в багатьох випадках призводить до виникнення заторів на дорогах.

В петиції пропонувалося розвантажити пішохідний перехід біля ЦУМу. Однак, документ не набрав достатньої кількості голосів тернополян.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.