П’ятниця, 3 Травня, 2024

Тернополянам пропонують обговорити оновлену мережу маршрутів громадського транспорту

В міській раді розробили рекомендації як вдосконалити рух маршрутного транспорту. Для обговорення пропозиції опублікували на сайті міської ради

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на прес-службу Тернопільської міської ради.

Жителі міста можуть взяти участь в обговоренні проекту за допомогою декількох способів. В першу чергу це можна зробити через онлайн-портал «Е-консультації з громадськістю», зареєструвавшись на якому тернополяни матимуть можливість залишити коментарі у розділах автобусна мережа та тролейбусна мережа.

Також можна надсилати свої пропозиції та бачення відносно маршрутів громадського транспорту на електронну пошту [email protected] . Пропозиції прийматимуться до 20 березня.

Рекомендації та проект транспортної системи міста розробила компанія «Дорньєр Консалтинг Інтернешенал ГмбХ» на основі опитування тернополян та обстеження транспортної системи Тернополя.

Так, відповідно до оприлюднених рекомендацій зміни перш за все торкнуться в тролейбусному транспорті маршруту № 3, де пропонується додати проходження через район «Північний»; маршруту № 5 також з перспективою проходження через «Північний»; маршруту № 9, що обслуговує  вулиця Корольова – ринок з можливими проходженням районом № 6. Всі інші маршрути планується залишити без змін.

Що ж стосується автобусного транспорту, зміни можуть відбутися у наступних напрямках: маршрут 1А (вулиця Винниченка – Слівенська) пропонується продовжити до шостого району, при цьому не менше 2-3 автобусів повинні працювати до 23.30 години вечора; маршруту 5А – введення рейсів у вечірній період руху до села Острів по вулиці Руській, Острозького, Живова.

З детальним переліком змін в русі маршрутного та тролейбусного транспорту можна ознайомитися на сайті міської ради.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.