Понеділок, 6 Травня, 2024

У Тернополі презентували книгу про війну на Сході

До річниці розстрілів на Майдані в Тернопільському педагогічному університеті відбулося вшанування пам’яті загиблих українських патріотів. Під час заходу відбулася тематична презентація книги «Слово про війну».

Повідомляє «Ternopil.trend» з посиланням на «Файне місто».

Книга являє собою збірку розповідей з перших уст від бійців, які брали участь у військових діях на Сході Україні. Близько двох десятків авторів поділилися своїми думками, як їхнє життя змінила війна.

Один з авторів Стівен Робертс, який сам був учасник бойових дій, зазначив, що коли дізнався про війну в Україні, просто не міг залишитися осторонь. У своєму оповіданні він відобразив місця, людей та події, що його найбільше вразили. За його словами, не кожен, хто пережив жахіття війни, може поділитися наболілим з іншими. І саме за допомогою книги бійці виразили свої почуття  та емоції.

«І саме на сторінках цієї книги слова про війну. Люди розповіли про те, що вони бачили, відчули і що таке війна», – зазначив один з авторів книги.

Загалом з початку агресії Росії було видано багато текстів як про Революцію Гідності, так і про війну. Проте, щоб написати дійсно хороший текст потрібно самому пережити подію.

Доцент кафедри журналістики педагогічного університету Олександр Вільчинський, який побував на фронті, зазначив під час заходу, що бойовий досвід не можна замінити нічим. Якщо людина побувала під обстрілами, подихала війною, тоді у неї знаходяться зовсім інші слова, щоб відобразити свої враження.

Нагадаємо, осінню минулого року професор ТНЕУ Микола Лазарович презентував книгу під назвою «Душу й тіло ми положим за нашу свободу». У виданні розповідається про збройну агресію Росії у 2014-2018 роках. Тернополянин у 2015 році пішов добровольцем на фронт і про все пережите розповів у своєму творі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.