Вівторок, 30 Квітня, 2024

У Тернополі пенсіонерам тимчасово обмежать роботу громадського транспорту

Вже з 2 листопада для пенсіонерів за віком набувають чинності обмеження  громадського транспорту. Зважаючи на те, що першого листопада в Україні День всіх святих, цього дня на цвинтарях відбуваються поминальні панахиди та вшанування пам’яті померлих. Далі на ternopil-future.

Що зміниться?

Для того, щоб зменшити кількість людей в громадському транспорті, вже першого листопада на рейс відправиться більша кількість автобусів та маршруток. Вони курсуватимуть до цвинтарів, і в цей день пенсіонери матимуть змогу скористатися безкоштовним проїздом, як і зараз. Тоді як починаючи з 2 листопада набудуть чинності нові обмеження стосовно проїзду у громадському транспорті для пенсіонерів. Їх затвердив штаб.

Йдеться про те, що з вівторка протягом дії карантинних обмежень на території Тернопільської громади, пенсіонерів перевозитимуть без обмежень з 10:00 до 16:00 години з понеділка по п’ятницю. А також у суботу і неділю з 20:00 до 23:00 години і у святкові дні перевозитимуть без обмежень у часі при наявності у пенсіонера електронного квитка «Соціальна карта тернополянина».

Зазначимо, що такі обмеження стосуються тільки пенсіонерів за віком і ніяк не поширюється на інші пільгові категорії населення, такі як учасники бойових дій, особи з інвалідністю, діти-сироти та місцеві жителі, які оформили і використовують «Соціальну карту тернополянина». Вище перелічені категорії мають можливість їздити комунальним та приватним громадським транспортом Тернополя безкоштовно протягом повного робочого дня.

Додамо, що з 25 по 31 жовтня будуть здійснюватися додаткові рейси громадського транспорту до цвинтарів міста. Наприклад, рейси до цвинтаря у селі Підгородньому протягом цього часу будуть здійснюватися у непарні – непарними випусками, а у парні дні тижня парними автобусів на маршрутах №27 і №11.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.