П’ятниця, 1 Листопада, 2024

Чи можна їсти горіхову пасту під час дієти

Багатьом людям подобається горіхова паста, оскільки цей продукт має насичений смак, приємну кремову текстуру і багатий поживний склад. Але не всі знають, чи можна їсти пасту з горіхів під час дієти. У статті розбираємось, наскільки вона сумісна з дієтичним раціоном і як правильно вживати цей продукт, щоб контролювати вагу.

Харчова цінність

Незалежно від того, з якого виду горіхів виготовлена ​​паста, вона відноситься до висококалорійних продуктів — у 100 грамах міститься близько 500–600 калорій. Але при виборі дієтичних продуктів важливо звертати увагу не лише на їхню калорійність, а й на поживну цінність, оскільки це необхідно для формування повноцінного раціону. У горіховій пасті багато клітковини, білка, вітамінів та мінералів, а також жирів – мононенасичених та поліненасичених. Всі ці поживні речовини корисні для організму, тому під час дієти можна замовляти горіхові пасти ТОМ на maudau.com.ua для помірного регулярного вживання.

Корисні жири та їх роль у харчуванні

Одна з головних переваг горіхової пасти — високий вміст ненасичених жирів, які знижують рівень поганого холестерину і тим самим виступають у ролі профілактичного засобу серцево-судинних захворювань. Також ці жири не викликають різкого стрибка рівня цукру в крові. Тому вони не провокують сильне почуття голоду та знижують ризик переїдання та незапланованих перекусів.

Білок для підтримки м’язової маси

Горіхова паста – це джерело рослинного білка, яке необхідне для підтримки м’язової маси, що особливо важливо в умовах дефіциту калорій при дотриманні дієти. Під час дієтичних обмежень організм може почати використовувати м’язи як джерело енергії, якщо в раціоні недостатньо білка. Це може призвести до уповільнення метаболізму та ускладнення процесу схуднення. Помірне вживання горіхової пасти, яку можна придбати у маркеті Маудау, допомагає заповнити дефіцит білка.

Клітковина та її значення для травлення

Горіхова паста містить клітковину, яка необхідна для нормальної роботи шлунково-кишкового тракту. Під час дієти обмежений раціон може викликати проблеми з шлунково-кишковим трактом, клітковина ж допомагає підтримувати нормальну перистальтику кишечника і запобігає запорам. Також вона дарує тривале відчуття насичення.

Низький глікемічний індекс

Паста з горіхів має низький глікемічний індекс, що робить її придатною для людей, які стежать за рівнем цукру в крові. Продукти з низьким глікемічним індексом повільно підвищують рівень глюкози, що допомагає уникнути різких стрибків інсуліну та сильного почуття голоду.

Контроль порцій – запорука успіху

Один із головних моментів при вживанні горіхової пасти під час дієти – контроль порцій. Рекомендована порція становить 1-2 столові ложки (приблизно 16-32 г). Ця кількість містить близько 90–180 калорій, що прийнятно для перекусу або додавання до основної страви.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.