П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Сучасний кардіологічний центр відкрили у Тернополі

У Тернопільській обласній лікарні відкрили сучасний кардіологічний центр, який є найбільшим у Західній Україні.

Про це повідомляє «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «УНІАН».

Відтепер тернополяни зможуть обстежувати свої серця в оновленому центрі і не їздити у сусідні Львів, Рівне чи Київ. Раніше у місті не було спеціалізованого обладнання, щоб діагностувати захворювання серцево-судинної системи.

Із початком весни, 1 березня, відкрили оновлений та реконструйований кардіоцентр при Тернопільській Університетській лікарні. Він має оновлені палати, операційні та ангіограф.

Головні лікарі показали первинний реанімаційний блок, де пацієнтові надається невідкладна допомога. Після проведеної процедури його переносять в інший кабінет.

У цьому центрі проводять складні операції на серці, а також з пересадки серцевого клапана, встановлення стентів тощо.

Степан Барна каже, що кардіоцентр – це новий етап в розвитку медицини в області, адже там надаватимуть високоякісні послуги на європейському рівні. Голова ОДА констатує, що за рік з інфарктом потрапляло в лікарню 1,1 тис. жителів і 20 % з них помирало. Проте відтепер у тернопільської влади є завдання зробити послуги у такому центрі якомога доступнішими.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Володимир Богайчук додав, що облрада вживатиме усіх заходів, щоб здешевлювати послугу для людей.

Він пояснює: «Якщо в Києві вся операція коштує 200 тис. грн, то в нас людина платить тільки 30 тис. грн. Це – як задурно».

За даними Тернопільської ОДА з державного та обласного бюджету на оновлення центру виділили 42 млн. гривень. Нагадаємо, що минулого року облрада виділила 2 млн. гривень, що здешевило пацієнтам операції удвічі.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.