Субота, 20 Квітня, 2024

Тернополянам показали як виглядатиме оновлена Привокзальна площа

В 2019 році капітальне оновлення очікує на Привокзальну площу міста. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «Тернопіль житлово-комунальний».

Після покращення погодних умов комунальники візьмуться за реконструкцію вулиць Тернополя. Розпочнуться роботи з Привокзальної площі. На ремонт виділили з громадського бюджету 4 мільйони гривень. Наразі триває процес розроблення проекту оновленої площі.

Зокрема, планують провести реконструкцію вулиці Чорновола, а саме ділянки, яка пролягає  від Залізничного вокзалу до Театрального майдану. Адже саме цей відрізок є найбільш популярним у тернополян та жителів міста. Також оновлять сквер навколо фонтану «Кульбаба».

Нагадаємо, минулого року ремонти провели від вулиці Богдана Хмельницького до вулиці Івана Франка. Так, протягом 2018 року повністю замінили інженерні мережі, облаштували пішохідну алею, на якій висадили екзотичні насадження, такі як червонолистий барбарис та зробили місця для відпочинку. Одним з беззаперечних плюсів реконструкції є створення велосипедних доріжок.

Також проїжджу частину на вулиці Чорновола звузили лише до однієї смуги і тепер вона становить 3,7 метра. Таким чином на сьогоднішній день на вулиці односторонній рух транспорту. Комунальники розширили один із тротуарів майже вдвічі, інший – залишили такої ж ширини. Проїжджу частину відділили від тротуару бордюром та болардами.
Розробляли проект реконструкції вулиці Чорновола архітектори з групи URBAN.te, які також моделювали облаштування набережної «Циганка». Міська рада проводила неодноразові дискусії з архітекторами та правоохоронцями щодо можливості обмеженого руху на вулиці або ж заборони проїзду транспорту.
 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.