П’ятниця, 26 Квітня, 2024

83-річна тернополянка зв’язала теплі обереги для українських бійців

Незважаючи на свій поважний вік та важку хворобу, жителька Буцнева Тернопільського району Марія Оприсок намагається всіляко допомагати українським бійцям. Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «Сільський господар».

83-річна жінка вже другий рік поспіль в’яже теплі речі, які передає військовим. Через хворобу ніг жителька Тернопільщини не може піднятися з ліжка, однак це не заважає їй творити справжні дива.

Пані Марія розповіла, як розпочалося її захоплення в’язанням. Родина в умілиці досить велика: двоє синів, четверо онуків та троє правнуків. Спочатку Марія Оприсок в’язала шкарпетки та безрукавки для своїх рідних. Одного дня жінку відвідав місцевий священик, який запропонував їй в’язати шкарпетки для українських бійців. Пані Марія одразу погодилася допомагати хлопцям та чоловікам, які бережуть мир для України.

Проте, вправлятися з голкою та ниткою жителька Буцнева навчилася ще в дитинстві, переймаючи вміння від сестри і її подруг. Вдома батьки Марії Оприсок тримали ангорських кролів, з шерсті яких плели різноманітні теплі речі.

У Буцневі усі знають працьовиту жінку. В минулому вона працювала господинею не весіллях, через її руки пройшло чимало весільних застіль. Страви Марії Оприсок були настільки смачними, що її запрошували готувати і в ближні села та в Тернопіль.

Теплі речі зв’язані жінкою стають своєрідними оберегами для українських захисників, адже в кожну ниточку умілиця вкладає всю свою любов, доброту та щиру молитву воїнам про їхнє повернення додому живими і неушкодженими.

Варто додати, що нещодавно волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО у Тернополі зібрали близько 5 тонн допомоги на схід, серед якої були маскувальні костюми для снайперів, продукти та одяг. Великим подарунком від волонтерів для українських захисників став джип.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.