Вівторок, 23 Квітня, 2024

Тернопільські волонтери відвезли на Схід сім тонн гуманітарної допомоги

Чималу кількість допомоги зібрали для українських бійців тернопільські волонтери. Повідомляє «Ternopil-future».

Так,спільними зусиллями небайдужих жителів Тернопільщини, українські захисники отримають необхідні медикаменти, продукти харчування та технічні засоби. Не забули волонтери і про жителів прифронтової території, для яких також підготували речі першої необхідності, харчі та іграшки для дітей.

Волонтер Володимир Мосейко розповів, що бійцям відправлять велику кількість домашньої консервації, капусту, різні крупи, картоплю та звичайно солодощі. Підтримали українських захисників і тернопільські дітлахи, які підготували для них листи та підбадьорливі малюнки.

Загалом усіх речей та продуктів назбирали близько семи тонн. Також придбали дев’ять холодильників, які направили у Приморський санаторій для військових в Запорізькій області. Голова благодійного фонду «Пам’ять і любов» Андрій Савчук розповів, що цього разу придбали багато солодощів для військових, щоб вони на передовій могли частуватися смаколиками. Зокрема, 120 ящиків пряників вже відправилися на Схід.

Закупили волонтери і буржуйки, адже незважаючи на кінець зими, погода ще не є досить теплою, вночі стовпчики термометрів опускаються нижче нуля.

Представник благодійного фонду зазначив, що передачу на Схід вдалося зібрати досить швидко. Наприклад, картоплю передавали жителі Тернопільщини з власних городів. В приготуванні посилок з дитячими іграшками допоміг єпископ Варсонофій Закарпатсько-Ужгородський Православної церкви України. Забавки передадуть в школи та дитячі садки, всі іграшки новенькі, їх також назбиралося багато ящиків.

Нагадаємо, волонтери займаються і збором медикаментів для українських бійців, адже ситуація на Сході загострилася. Найманці з окупованих територій продовжують порушувати режим тиші. Через це військові на передовій отримують поранення та важкі травми.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.