П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Який порядок переходу з централізованого на індивідуальне опалення

У міністерстві регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України встановили порядок відключення від централізованого опалення. Він став чинним 17 вересня, а прийняли наказ 26 червня цього року. Про це повідомляє “Тernopil-future” з посиланням на інтернет-видання “За Збручем“.

Вже в наступному році люди можуть робити індивідуальне опалення, а в цьому подавати документи для відключення. Така послуга передбачена насамперед для мешканців будинку, в якому більше 50 % квартир підключені централізованого теплопостачання. За словами начальника управління житлово-комунального господарства Тернопільської міської ради Олексія Соколовського саме вони можуть скористатись облаштуванням іншого типу опалення. Окрім того, співвласники багатоквартирного будинку на зборах можуть самостійно вирішувати тип системи теплопостачання, адже це передбачено законом про ж/к послуги.

Власники квартир у таких будинках можуть окремо відключитись від централізованої системи, якщо до 1 жовтня подадуть усі документи. Для відключення потрібно подати заяву в Центр надання адміністративних послуг, що знаходиться на вул. Острозького, 6. У тому випадку, якщо відключення потрібне цілому багатоквартирному будинку, то для цього додається протокол (витяг протоколу) зі зборів співвласників. Також у документі мають бути вказані особи, що представлятимуть інтереси співвласників. Саме це детально роз’яснено у Порядку відключення від центрального опалення, в якому зазначені і нововведення, і загальні правила. 

Окрім того, спеціально створена комісія 26 вересня матиме повноваження  для розгляду заяв. Вона вирішуватиме чи підходить квартира для відключення, чи ні. Також ця робота оплачуватиметься за рахунок мешканців. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.