Субота, 27 Квітня, 2024

В Україні запрацював сервіс, який допомагає перевірити наявність ліцензії приватних перевізників

Як повідомляє ternopil-future.com з посиланням на Tech.liga, високі тарифи на проїзд і некомфортні умови – це не єдині проблеми, які можуть бути у маршруток. Виявляється, що деякі транспортні засоби можуть бути навіть не ліцензованими, що значить, що їх технічний стан і, відповідно, безпечність для пасажирів не контролює жоден відповідальний орган.

Для того щоб убезпечити українців від користування послугами таких перевізників, розробники сервісу моніторингу Opendatabot створили додаток, який дозволяє перевіряти ліцензію маршрутки по фотографії транспортного засобу. Все що потрібно – додати Opendatabot в акаунт Telegram, Massenger або Viber. Після цього можна почати перевірку. Необхідно просто сфотографувати маршрутку так, щоб чітко було видно номерний знак, або ж можна просто ввести номер машини вручну. У відповідь програма надасть дані про наявність чи відсутність ліцензії у даного транспортного засобу.

За словами керівника напрямку розвитку електронних послуг TAPAS Данила Молчанова, якщо в маршрутки немає ліцензії, то вона не перевіряється і може бути небезпечною. У такому випадку краще не користуватися її послугами. Окрім цього при виявленні маршрутки без ліцензії можна написати скаргу в Укратрансбезпеку.

Загалом в Україні існує 9 типів ліцензування, які висувають до перевізників певні вимоги. Ліцензовані транспортні засоби проходять перевірки інспекторами і планові техогляди, а водії проходять огляд у лікаря перед виїздом на маршрут.

Перевірка наявності ліцензій у маршруток стала можливою, оскільки Укртрансбезпека відкрила дані про ліцензії транспортних засобів на перевезення пасажирів та вантажів.

Данило Молчанов зазначає, що за допомогою Opendatabot можна перевірити всі види транспорту, які здійснюють пасажирські та вантажні перевезення, регулярні і нерегулярні. Зокрема доступною є інформація про таксі, маршрутки, автобуси і вантажівки.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.