Четвер, 2 Травня, 2024

У Тернополі з’явиться платна траса

Чергове нововведення від урядовців. Україна впевнено крокує в Європу і за прикладом країн-сусідів, в декількох обласних центрах планують запровадити платні траси. Про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій в рамках Першого інвестиційного форуму.

Повідомляє «Ternopil.future» з посиланням на «Голос».

Наразі мова йде лише про чотири платні магістралі: М-05 Київ- Біла Церква, М-10 Львів-Краковець, М-06 Львів-Стрий та М-09 Львів-Тернопіль.

Міністерство інфраструктури працює над проектом платних доріг. Однак, наразі вже відомо, що дороги будуватимуть на умовах концесії. Тобто, держава надасть дозвіл певному підприємству створювати та ремонтувати магістральні траси, а також запроваджувати плату за проїзд. В той же час умови надання в користування автомобільних трас матимуть строковий характер.

Також фірма матиме і свої зобов’язання перед державою. Зокрема, підприємство має побудувати дорогу та нести за це повну майнову відповідальність.

Варто додати, що на початку цього року міністерство інфраструктури анонсувало виділення на будівництво автомобільних доріг на Тернопільщині 444 мільйони гривень – на ремонт доріг державного значення та 393 мільйони гривень для доріг місцевого значення. Також планувалося будівництво об’їздної дороги в Чорткові, яка повинна була проходити до межі Чернівецької області.

Проте, незважаючи на обіцянки, об’їздну дорогу в Чорткові так і не збудували. За повідомленням Служби автомобільних доріг в Тернопільській області, на початку жовтня лише проводилася ліквідація аварійної ямковості у Чорткові та на об’їздній  дорозі.

Загалом за цей рік силами Служби автомобільних доріг проведено середній ремонт майже 18 кілометрів доріг на важливих для області магістралях. Також проведено капітальний ремонт траси М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.