П’ятниця, 26 Квітня, 2024

У Тернополі створили організацію, яка допомагатиме подолати смертельну хворобу

З сьогоднішнього в Тернополі офіційно почала працювати громадська організація «Амазонки Тернопілля». Учасники організації допоможуть тернополянам подолати рак. Повідомляє «Ternopil-future».

Ініціатором створення «Амазонок Тернопілля» виступила Марина Орап, яка на своїй сторінці в соціальній мережі поділилася новиною про початок роботи організації. Жінка в свій час зуміла подолати смертельну хворобу. Тому, вирішила зібрати навколо себе однодумців, які підтримкою, співчуттям і розумінням допомагатимуть на шляху подолання раку.

В своєму дописі тернополянка зазначила, що дуже важливо вчасно зустріти розуміючих людей, які можуть підтримати у важку хвилину. За словами Марини Орап, якби так не склалися обставини в житті, вона б краще хотіла створити громадську організацію «Щасливі жінки».

Тернополянка закликала усіх не залишатися один на один з підступною хворобою та боротися проти раку разом, адже таким чином лікування проходить набагато ефективніше.

Нагадаємо, Тернопільщина приєдналася до Всеукраїнського проекту «Рак крупним планом». В рамках заходу обстеження на рак молочної залози проходили не лише жінки, а й чоловіки. Смертельну хворобу, яку вважали захворюванням лише жінок, підтвердили і в трьох чоловіків.

В зв’язку з цим медики закликали і жінок, і чоловіків дбати про своє здоров’я та вчасно проходити обстеження. Адже рання діагностика раку залишає хворому близько 90 відсотків шансів на повне видужування. Оскільки смертельні наслідки має хвороба виявлена вже на пізніх стадіях.

В Управлінні охорони здоров’я Тернопільської ОДА зазначили, що щорічно в Тернопільській області реєструють 300 випадків раку молочної залози. В минулому році від хвороби померло 163 жінки. При цьому після діагностики раку в Україні лише 60 відсотків хворих живуть довше п’яти років. В Європі та США цей показник є значно більшим.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.