Субота, 27 Квітня, 2024

У Тернополі Святий Миколай завітав до діток з інвалідністю

Зробити свято унікальним для діток з особливими потребами вирішили у громадській організації «Ділові українські жінки». Повідомляє «Ternopil-future».

Так, учасники організації 17 грудня виконували усі бажання дітей-інвалідів. Варто додати, що саме «Ділові українські жінки» опікуються дітьми більше десяти років.

Чудову традицію організатори акції започаткували минулого року.  Жінки часто зустрічалися в рамках заходу «Ранкова кава». В закладі, де проходили зустрічі, ставили дерево бажань, на якому діти могли залишати листи про те, що вони мріють отримати в подарунок від Святого Миколая. Згодом ці листи розбирали члени громадської організації, купували необхідні подарунки та відвозили дітям додому.

Цьогоріч вирішили дещо змінити традицію і влаштувати для дітей святковий обід, на якому і роздавали бажані для маленьких мрійників подарунки. Також на свято запросили аніматорів, для дітей влаштували конкурси і розваги.

Всі діти, яких запросили на захід, були учасниками проекту «Дитинство одне на всіх» та «Танцюю як усі». Загалом це три десятки дітей, щоправда не всі змогли приїхати на свято. Для тих малюків, які проживають в районних центрах, подарунки передали поштою.

Загалом діти просили в Святого Миколая як традиційні подарунки такі як: іграшки, книги, одяг чи санки, так і різноманітні ігри для розвитку дрібної моторики, лабіринти, мозаїки і тренажер.

Найзворушливішим був лист маленької дівчинки Лії Мусійчук, яка страждає на хворобу метелика. В дитини на тілі з’являються рани навіть від незначного дотику. Дівчинка в своєму листі розповіла, що була цілий рік чемна і хоче отримати в подарунок на ліжко покривало темно-фіолетового кольору, лижі з палками і пластилін.

Маленька Лія вражає своєю жагою до життя, незважаючи на складну хворобу.  За словами організаторів заходу, здійснення її бажань є найменшим, що вони можуть зробити для дитини. Загалом святковий вечір пройшов 17 грудня в «Хінкальні», яка знаходиться на вулиці Сагайдачного.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.