Середа, 24 Квітня, 2024

Водну арену у Тернополі готують до проведення чемпіонату світу

В комплексі тривають останні ремонтні роботи. Уже цього року «Водна арена» прийме перші міжнародні змагання. Повідомляє «Ternopil-future».

Так, в Україні вперше проведуть чемпіонат світу з веслування на байдарках та каное. З усього світу в Файне місто завітають найкращі веслувальники. Чемпіонат світу на «Водній арені» пройде з 14 до 16 серпня.

Нещодавно Тернопіль відвідала інспекція Міжнародної федерації каное. Представники комісії ретельно досліджували комплекс чи готовий він прийняти змагання такого високого рівня. Місто впевнено обійшло конкурентів з Угорщини та Литви.

Перемогу Тернополя прокоментував президент Федерації України з веслування Сергій Чернишов. За його словами, в Україні вперше проведуть такий олімпійський вид змагань. Якщо вдасться провести чемпіонат на високому рівні та зарекомендувати себе, країна отримає право на проведення й інших міжнародних змагань.

Наразі на «Водній арені» тривають останні приготування. Принаймні так запевняють в управлінні капітального будівництва Тернопільської облдержадміністрації.

Для того, щоб комплекс зміг вмістити до 2 тисяч глядачів потрібно облаштувати територію на дистанціях. Зокрема, планують встановити три стартові системи на 200, 500 і 1000 метрів. Також ще потрібно встановити обвідний канал.

Не завершені  всі роботи на фінішних вишках та трибунах. Організатори робіт облаштують кабіни для коментаторів, представників міжнародних федерацій та спортсменів. Регламент проведення чемпіонату світу передбачає і окремі місця для харчування спортсменів  та вболівальників. Загалом  завершальні  роботи обійдуться для обласного бюджету в суму 60 мільйонів гривень.

В липні на території «Водної арени» пройде чемпіонат України, який стане своєрідним тренуванням перед міжнародними змаганнями.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.