Вівторок, 19 Березня, 2024

В Тернополі завершується кінцевий етап будівництва Водної арени

В унікальному спортивному комплексі добігають кінця масштабні будівельні роботи. Про це розповіли в прес-службі Тернопільської міської ради. Повідомляє «Ternopil-future».

Водна арена «Тернопіль» має стати центром веслувальних і водних видів спорту. При цьому спортивний комплекс зможе приймати не лише всеукраїнські змагання, а й змагання міжнародного рівня.

Будівництво проводять на найбільшому в Україні веслувальному каналі, що знаходиться на Тернопільському озері. На сьогодні уже вирівняний берег гребного каналу, встановлені укріплення берегової лінії, повністю облаштовані трибуни, суддівська вишка і дороги. Хоча, це ще не всі ремонтні роботи, які планують зробити.

Водна арена матиме важливе значення для Тернопільської області. Адже ще на початку будівництва проєкт схвально оцінили тренери національної збірної з плавання, олімпійські переможці та представники Міжнародної Федерації каное. Тому після завершення всіх робіт українська збірна зможе проводити там тренування. Також Водна арена приваблюватиме тисячі туристів на Тернопільщину.

Варто додати, що будівництво спортивного комплексу проводять спільно за кошти державного та місцевого бюджетів. При цьому все будівництво поділяють на декілька етапів.

Повністю завершити всі роботи мають до кінця 2020 року. Принаймні так запевняє місцева влада. Залишилося провести певні внутрішні роботи, а також встановити систему вентиляції на суддівських вишках, крісла і впорядкувати трибуни.

У вересні цього року на Водній арені планували провести перші змагання. Зокрема, на базі спортивного комплексу мав пройти Чемпіонат світу з веслування на байдарках та каное. Однак, через пандемію коронавірусу змагання перенесено. Наразі невідомо чи проведуть їх в цьому році, чи в наступному.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.