П’ятниця, 26 Квітня, 2024

В Україні підрахували кількість жителів

З останнього перепису кількість українців значно зменшилася. В Кабінеті Міністрів вирішили підрахувати, скільки ж громадян мешкає в Україні на 1 грудня 2019 року. Повідомляє «Ternopil-future».

Про результати підрахунку розповів міністр Дмитро Дубілет. Так, наразі в Україні мешкає лише 37,29 мільйона людей. При цьому більшу частину населення складають жінки, їх нарахували – 20,01 мільйони. Чоловіків в Україні дещо менше – 17,28 мільйона. Значна частина українців проживає у столиці – 3,7 мільйона людей.

Загалом оцінка кількості населення тривала три місяці. При цьому за словами міністра, для держави це не обійшлося в додаткову суму коштів, оскільки перепис закладений в бюджеті на цей рік. В оцінку включали лише чисельність та статево-вікову структуру, а також скільки людей проживає в кожному регіоні.

Щоправда, під час підрахунку населення не враховували окупований Донбас та Кримський півострів.

Оцінку проводили з врахуванням різних методик, які продемонстрували практично однаковий результат. Зокрема, похибка є незначною. Дмитро Дубілет вважає, що електронний перепис населення показав кращі результати, ніж традиційний.

Варто додати, що Державна статистика під час порівняння населення, яке проживало в Україні, протягом 2018 та 2019 року надала інформацію, що українців стало менше на  230 тисяч людей.

Загальноукраїнський перепис в планах уряду провести в грудні 2020 року. Однак, наразі він під питанням. Після успіху електронного перепису, в Кабінеті Міністрів вагаються чи варто проводити загальноукраїнський перепис.

На думку міністра, повторного підрахунку українців не потрібно проводити. Адже це лише зайві видатки для бюджету. Дмитро Дубілет наголосив, що чимало людей не відкривають двері і тому велику кількість громадян просто не можливо опитати.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.