Понеділок, 29 Квітня, 2024

У Тернополі таки з’явиться Північна об’їздна

У 2020 році в Тернополі збудують нову об’їзну дорогу, мова про яку йде вже давно, однак на втілення її в життя не вистачало коштів. Цьогоріч уряд виділив кошти на будівництво та ремонт доріг протяжністю більш як 100 кілометрів на дев’яти об’їзних шляхах.

Повідомляє «Ternopil-future». Про деталі проведення будівництва розповіли в прес-службі Держагентства автомобільних доріг.

В список доріг, що потребують ремонту потрапила і Тернопільщина. Зокрема, розпочнуть будівництво саме з об’їзної Тернополя.

Варто додати, що розмови про будівництво нової дороги ведуться ще з 2018 року. Зокрема, два роки тому повідомлялося, що Європейський Союз готовий виділити грант на розвиток доріг України, частину коштів мали спрямувати на Північну об’їзну дорогу.

Зокрема, Україна підписала угоду з Європейським інвестиційним банком, яка передбачала фінансування проєкту будівництва першої черги Північної об’їзної у Тернополі. За планом дорога повинна мати чотири смуги руху та пропускатиме за добу до 40 тисяч автомобілів. Якщо рух буде інтенсивним, смуги можуть додатково розширити. Варто додати, що перша черга будівництва вартувала 20 мільйонів євро.

Нова дорога допоможе сполучити автомобільні траси, а також звільнить Тернопіль від великого потоку транспорту.
Окрім Файного міста, ремонтні роботи планують провести і на інших об’їзних. Зокрема, продовжать будівництво Північних об’їзних в Рівному, Житомирі, Полтаві, Дніпрі та місті Дунаївці.

Додаткові об’їзні дороги з’являться в наступних містах: Дубно, Хмельницький, Біла Церква та Кременчук. Однак, спочатку Північні об’їзні дороги з’являться в Тернополі та Львові. Будівництво має на меті підвищити інвестиційну привабливість України на міжнародному автомобільному ринку.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.