Вівторок, 19 Березня, 2024

Інтерактивна система Тернополя: що це таке і як вона працює

З кожним роком Тернопіль все більше перетворюється на місто новітніх технологій, запроваджуючи різноманітні інновації, що спрощують життя органів державної влади та містян. Повідомляє «Ternopil-future».

Цього року в місті вперше почала працювати Геоінформаційна система, яку розробила компанія MagneticOne Group. Нововведення має на меті полегшити роботу правоохоронців.

Як працює інтерактивна система міста

Ситуаційна платформа дозволяє за допомогою новітніх технологій бачити місто в реальному часі. Завдяки їй рятувальні служби отримали можливість швидко реагувати на виклики, що має особливо актуальне значення в боротьбі з поширенням COVID-2019.

Інтерактивна система є одночасно корисною як для жителів міста, так і для відповідних служб. Зокрема, вона включає в себе два рівні відображення даних: на першому всю інформацію бачать тернополяни, інший – доступний лише для працівників ситуаційного центру та спеціальних служб і дозволяє отримати інформацію необхідну для оперативного реагування.

Загальнодоступну інформацію тернополяни можуть переглянути в розділі «Електронні сервіси». Так, жителі міста можуть ознайомитися з інформацією про поширення коронавірусу, режимом роботи аптек та продуктових магазинів, а також медичних закладів Тернополя, оперативно дізнаватися про графік руху  спеціального громадського транспорту і заповнення пацієнтами лікарень міста.

Кожного дня інтерактивну систему доповнюють новою інформацією. Ще однією перевагою її використання є те, що кожен тернополян може в онлайн-режимі переглянути всі заклади, що знаходяться в мікрорайоні, де він проживає. Варто додати, що це не єдина інтерактивна карта в Тернополі. Міська влада продовжує працювати над втіленням в життя концепції «Тернопіль – місто у смартфоні».

Зокрема, в грудні минулого року для тернополян представили інтерактивну карту меж економіко-планувальних зон. На карті відображені межі кожної зони, навівши курсор на які, жителі міста можуть дізнатися ставки податків на нерухоме майно Тернопільської громади на поточний рік. При цьому можна оперативно дізнатися ставки податків за кожною зоною. Наприклад, щодо торгівельних центрів, гаражів чи житлових приміщень.

Ще одним цьогорічним нововведенням стала інтерактивна карта відповідальності за прибирання міста. На карті відображені усі житлові масиви,тротуари та дороги. Щоб дізнатися відповідальні організації та контактні номери телефонів, достатньо навести курсор на вибрану ділянку.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.