Субота, 20 Квітня, 2024

Уляна Супрун підтримала медиків у Тернополі

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун прибула до Тернополя з метою підтримати лікарів. Вони складали іспит для надання екстреної допомоги.

Про це повідомляє «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «ТЕРЕН».

Цей екзамен набрав масового характеру, бо до Тернополя приїхали медики з різних областей. Вони дивились на роботу іноземних інструкторів і набирались досвіду від закордонних спеціалістів з Америки, Польщі і Литви. Вони показували як потрібно надавати допомогу за світовими стандартами.

Такий тренінг проходив 4 тижні і за цей період медики все випробували. Також Тернопільська область є тим регіоном, де формуватиметься нова система розвитку медицини. Уляна Супрун пояснила, що це є початком підготовки майбутніх парамедиків, які будуть працювати у різних куточках України.

Підготовка за участі конструкторів проходить на базі Тернопільського державного медичного університету. 9 березня підписали меморандум між університетом, МОЗ України та Міжнародним комітетом Червоного хреста. Уляна Супрун заявила, що цей курс стане головним джерелом знань у рамках пілотного проекту, що проходить і в Тернопільській області.

Частина випускників групи будуть інструкторами і навчатимуть своїх колег по цеху в Одеській, Вінницькій, Полтавській, Тернопільській, Донецькій областях, а також у Києві. Ці регіони входять у пілотний проект, що готує нову систему розвитку працівників екстреної допомоги.

Медики, що пройдуть навчальні курси зможуть отримати інші умови праці і вищу заробітну плату. До слова, учасники цього проекту зроблять нові бригади і використовуватимуть отримані знання, вміння для допомоги людям.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.