Вівторок, 19 Березня, 2024

Подарунок лікарні: медичний заклад Тернопільщини отримає сучасне обладнання

Українські медичні заклади отримають кошти від Уряду Японії у розмірі 800 тис. доларів, які спрямовані на реалізацію дванадцяти проектів у сфері охорони здоров’я, соціального захисту та освіти у різних областях країни. Ця допомога діє у рамках Програми безпеки людини КУСАНОНЕ 2019 року.

Про це пише «Тернопіль майбутнього» з посиланням на інтернет-видання «ДОБА».

Грантові угоди із громадськими і благодійними організаціями були підписані 22 березня у Посольстві Японії в Україні за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Японії Такаші Кураі. З нагоди цього відбулась урочиста церемонія.

Важливо, що в рамках угоди оновлять медичне обладнання у Козівській центральній районній комунальній лікарні Тернопільської області. Проект передбачає закупівлю цифрового рентгендіагностичного комплексу.

До слова, що програма КУСАНОНЕ скерована на те, щоб сприяти миру у суспільстві, де кожній людині приділяють увагу і думають за неї. Вона є благодійною і фінансує чимало проектів у сфері охорони здоров’я, освіти чи соціального захисту.

Благодійна програма діє в Україні з 2002 року. З часу її виникнення було здійснено 139 проектів на суму 10 млн. доларів.

Нагадаємо, що у такий спосіб Японія матеріально допомагає Україні і з початком встановлення дипломатичних відносин вона виділила 3, 1 млрд. доларів на різні проекти у сферах медицини і охорони здоров’я. Варто зазначити, що з березня 2014 року Японія фінансово посприяла стабілізації і врегулюванню реформ в Україні у розмірі 1, 87 млрд. доларів.

Також брати участь в конкурсі можуть неприбуткові організації, лише заповнивши форму заявки, що розміщена на сайті Посольства www. ua. emb-japan.go.jp. За 2018 рік було розглянуто близько 500 заявок.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.